Carmen Dan:

"Vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni.(...) Mi-aș dori să vorbesc mai mult despre pompieri și despre jandarmi, adică despre militari"

525

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat luni, cu prilejul prezentării bilanțului IGSU pe 2017, că în acest an vor fi aduși în sistem încă 7.000 de angajați, conform strategiei de reducere a deficitului de personal.

"Continuăm procesul de încadrare de personal. Știți foarte bine că la nivelul ministerului avem în derulare o strategie de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă fiecare armă a ministerului. Am adus anul trecut peste 6.000 de angajați în minister iar anul acesta vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni. Cu toate acestea, nu vom rezolva problema lipsei de personal anul acesta și cred că nici anul viitor, însă până în 2020 avem ca obiectiv să echilibrăm aceste pierderi consistente din ultimii ani", a afirmat ministrul de Interne.

Carmen Dan a adăugat că și-ar dori ca în acest an să abordeze mai mult problemele pompierilor și jandarmilor.

"Mi-aș dori ca în acest an să vorbesc mai mult despre pompieri și despre jandarmi, adică despre militari. Unii chiar mi-au reproșat că m-am preocupat mai mult de zona Poliției, în loc să fiu mai aproape de cei care, având statut militar, nu au posibilitatea să își spună problemele deschis în spațiul public. Eu vă asigur că, și fără a avea sindicate care să strige pentru dumneavoastră problemele, provocările și preocupările pompierilor, îmi sunt cunoscute pentru că aveți o reprezentare puternică în conducerea ministerului - și mă refer la domnul secretar de stat Arafat, care a fost și este cel mai bun avocat al dumneavoastră. (...)", a spus demnitarul.

Potrivit acesteia, bugetul anului trecut a fost cel mai mare din ultimii ani iar investițiile în tehnica de intervenție, în echipamente individuale de protecție și în logistica necesară gestionării diferitelor tipuri de urgență vor continua.

"100 de milioane de euro au fost cheltuiți în anul care a trecut iar în paralel avem o strategie până în anul 2020 pentru accesarea întregii sume de 600 de milioane de euro", a arătat reprezentantul MAI.

Luni, a fost prezentată evaluarea activității Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2887 secunde