Volkswagen anunță oficial rechemarea a peste 384.000 de vehicule

201
Volkswagen anunță oficial rechemarea a peste 384.000 de vehicule - vw-1363800273.jpg
Grupul german Volkswagen a anunțat oficial, miercuri, rechemarea a 384.181 de vehicule de pe piața chineză, pentru remedierea unei defecțiuni la cutiile de viteză, care săptămâna trecută a fost subiectul unei emisiuni de televiziune cu audiență mare, relatează AFP.
"În cazuri rare, o defecțiune electrică poate provoca oprirea alimentării cu electricitate a mașinilor aflate în mers", se arată într-un comunicat al VW, care precizează că direcția și sistemul de frânare nu sunt afectate de această problemă.

Vehiculele vizate de campania de rechemări, fabricate în perioada decembrie 2008-începutul lunii martie 2013, sunt modele importate, precum Audi A3, și altele asamblate în China, cum sunt Volkswagen Magotan și Passat, conform autorității chineze pentru supravegherea calității produselor.

Autoritatea a ajuns la concluzia, după o investigație de un an, că sistemul cutiei de viteză DSG fabricat de grupului german, care nu necesită ambreiaj, poate provoca pene de motor și riscuri ascunse pentru siguranță.

Grupul german a precizat că va înlocui gratuit componentele defecte ale cutiilor de viteză.

VW, cel mai mare constructor auto european, a vândut anul trecut 2,8 milioane de vehicule pe piața chineză, în creștere cu 25% față de anul precedent, la o producție de 2,6 milioane de unități în China.

Volkswagen a anunțat săptămâna trecută că va înființa în următorii ani 6-7 noi fabrici în China, pe lângă cele 12 existente deja, astfel ca în 2018 să ajungă la o producție de peste 4 milioane de vehicule pe an.

China este din 2009 cea mai mare piață auto la nivel mondial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cea mai economică mașină din lume
Pagina a fost generata in 0.2348 secunde