Vladimir Putin, pregătit pentru o întâlnire cu Donald Trump

117
Vladimir Putin, pregătit pentru o întâlnire cu Donald Trump - trumpsiputinjpeg-1528730254.jpg

Articole recomandate

Vladimir Putin este pregătit pentru o întâlnire față în față cu președintele SUA, Donald Trump, odată ce Washingtonul dă undă verde, a declarat, ieri, președintele rus, citat de DPA.


"Întâlnirea poate avea loc în funcție de cât de repede sunt pregătite Statele Unite", a spus Putin într-o deplasare în China, potrivit agenției ruse TASS. 


Președintele rus a adăugat că multe state și-au exprimat interesul de a găzdui întâlnirea, inclusiv Austria. 


Ar fi prima întâlnire bilaterală dintre cele două țări de când Trump se află în Biroul Oval. Trump și Putin au vorbit doar când s-au întâlnit la diverse conferințe majore. Trump a făcut referire în repetate rânduri la legături strânse cu Rusia, inclusiv recent când a susținut ca Grupul celor șapte (G7) al celor mai puternice națiuni industrializate să reintegreze Rusia în "club". Dar tensiuni între Moscova și Washington au apărut în timpul mandatului său, în special din cauza acuzațiilor de implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. 


Sugestia lui Trump de a invita în G7 Rusia, care a fost exclusă de grup în 2014 ca urmare a anexării pensinsulei Crimeea, a reprezentat una dintre multele probleme care au făcut ca Statele Unite să se desprindă de aliații săi tradiționali la recent încheiatul summit de la Malbaie, Canada. 


Putin a accentuat că Rusia nu a părăsit niciodată G8, scrie TASS. Potrivit președintelui rus, celelalte țări au refuzat să organizeze un summit în țara sa. 


"Vă rog, am fi fericiți să vă salutăm la Moscova", a adăugat el. Totodată, Putin a criticat declarația de la finalul G7, care, printre altele, a cerut Rusiei "să nu se mai comporte în manieră destabilizatoare". 


"Trebuie să oprim aceste bârfe imaginare și să ne concentrăm pe chestiuni de cooperare reale", a spus el. 


Trump, a retras ulterior avizul SUA pentru comunicatul comun de la G7. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7106 secunde