Vladimir Putin: Moscova, dispusă să facă tot posibilul pentru reglementarea conflictului transnistrean

119
Vladimir Putin: Moscova, dispusă să facă tot posibilul pentru reglementarea conflictului transnistrean - vladimirputin-1507722759.jpg

Articole recomandate

Moscova va face tot posibilul pentru soluționarea diferendului transnistrean, a promis președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o întâlnire cu omologul său moldovean Igor Dodon, ieri, la Soci - celebra stațiune pe coasta rusă a Mării Negre - în marja Consiliului șefilor de stat din CSI și a Consiliului economic eurasiatic, relatează agenția de presă TASS.

"Vom face tot ce este necesar pentru soluționarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranță acele înțelegeri care pot și trebuie să apară în cele din urmă pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo", a afirmat Putin.

La rândul său, Dodon și-a exprimat recunoștința față de Rusia – "din partea poporului moldovenesc din partea stângă și dreapta a Nistrului" - pentru poziția acesteia în procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Igor Dodon a spus că, după alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în Republica Moldova, se va reveni la reglementarea politică a conflictului din Transnistria.

La nivel guvernamental, relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au tensionat după ce executivul moldovean a expulzat cinci diplomați ruși de la Ambasada Federației Ruse din Republica Moldova și l-a declarat pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persoană indezirabilă. În plus, Moscova a criticat intenția Chișinăului de a supune dezbaterii, la recenta Adunare Generală a ONU, problema retragerii trupelor ruse din Transnistria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6102 secunde