Vladimir Putin evocă sprijinul adus de Uniunea Sovietică pentru democrație în Africa

88
Vladimir Putin evocă sprijinul adus  de Uniunea Sovietică pentru democrație în Africa - vladimir-1386695984.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a efectuat, ieri seară, o vizită la ambasada Africii de Sud din Moscova, unde a evocat sprijinul adus de Uniunea Sovietică în lupta împotriva apartheidului și pentru democrație în Africa, comparându-l pe Nelson Mandela cu Aleksandr Soljenițîn.

"Vreau să amintesc tuturor cetățenilor ruși, dar și celor din Africa de Sud, că țara noastră - Uniunea Sovietică - a susținut la modul cel mai activ țările din Africa și din sudul Africii în lupta împotriva segregației rasiale, în lupta pentru dreptate și democrație", a declarat Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului, publicat ieri.

El i-a adus un omagiu lui Nelson Mandela, care, în opinia sa, este "una dintre personalitățile cele mai remarcabile ale secolelor al XX-lea și al XXI-lea".

"Prin importanța sa, el este comparabil cu giganți ca Mahatma Gandhi, ca Aleksandr Soljenițîn", fostul disident sovietic, autorul "Arhipelagului Gulag", decedat în 2008, a adăugat Putin, un fost membru al KGB-ului sovietic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0846 secunde