Mai multe ştiri online:

Vladimir Putin decretează sancțiuni împotriva Ucrainei

Ştire online publicată Miercuri, 24 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, un decret ce impune restricții economice Ucrainei ca urmare a „acțiunilor inamicale” la care au recurs autoritățile de la Kiev, referire la sancțiunile impuse Rusiei de către Ucraina, transmite agenția EFE.

Decretul semnat de Putin stabilește „măsuri economice speciale” împotriva Ucrainei, care ar putea consta în restrângerea vânzării de resurse energetice și a investițiilor ruse în economia ucraineană, precum și restrângerea importurilor de produse agricole ucrainene, a explicat responsabilul Comisiei Dumei de Stat pentru Piețe Financiare, Anatoli Aksakov.

Conform textului decretului, guvernul rus are sarcina să stabilească în mod concret ce vor cuprinde aceste sancțiuni, cum va fi garantată aplicarea lor, plus o listă cu persoane și entități care vor fi supuse sancțiunilor ruse.

Decretul mai menționează că sancțiunile vor putea fi ridicate dacă și Ucraina, la rândul ei, renunță la cele instituite de ea.

Guvernul de la Kiev a impus în luna septembrie sancțiuni împotriva companiilor ruse RZD Logistics, Promkompleksplast și Gazgolder, acuzate de Ucraina de colaborare cu provinciile separatiste Donețk și Lugansk. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8327 secunde