Vladimir Putin, amenințător: "Războiul va continua în estul Ucrainei!"

274
Vladimir Putin, amenințător:

Articole recomandate

"Războiul va continua în estul rebel al Ucrainei atât timp cât autoritățile ucrainene actuale vor rămâne la putere", 
a declarat, sâmbătă, președintele rus Vladimir Putin, după încheierea summitului G20 de la Buenos Aires, relatează agenția AFP, consultată 
de Agerpres. 


"Autoritățile actuale ucrainene nu au interesul să soluționeze conflictul" între Kiev și separatiștii proruși din estul Ucrainei, care s-a soldat cu peste 10.000 de morți de la declanșarea sa, în 2014, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă. "În special prin mijloace pașnice", a adăugat el. 
"Atât timp cât acestea vor rămâne la putere, războiul va continua. Este mereu mai ușor să-ți justifici eșecurile economice prin război", aruncând responsabilitatea asupra unui "agresor extern", a subliniat președintele rus. 
Kievul și Occidentul acuză Rusia, care a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea, că îi susține militar pe rebelii proruși în estul Ucrainei, ceea ce Moscova neagă cu vehemență. 
Tensiunile între Moscova și Kiev s-au înveninat după capturarea de către Garda de coastă rusă a trei nave militare ucrainene în Marea Neagră, în largul Crimeii, și arestarea a 24 de marinari ucraineni. 
Rusia acuză că acestea au intrat ilegal în apele teritoriale ruse. Putin a denunțat din nou, sâmbătă, "o provocare" a Ucrainei, ale cărei nave, susține el, "au încălcat de o manieră impertinentă" frontiera rusă. 
La rândul său, Ucraina denunță "un act de agresiune" și a instituit, în replică, legea marțială în mai multe regiuni de frontieră. 
Președintele american Donald Trump și-a anulat întâlnirea prevăzută cu Vladimir Putin la Buenos Aires după această confruntare ruso-ucraineană. 
★ ★ ★ 
Forțele aerospațiale ruse au lansat cu succes o rachetă antibalistică îmbunătățită pe poligonul de testare din Sarî-Șagan, în Kazahstan, conform unui anunț făcut, sâmbătă, de Ministerul Apărării rus, care a postat online și o înregistrare video cu momentul lansării, conform Xinhua și RIA Novosti. 
După o serie de teste, noul sistem de rachete antibalistice a reușit să lovească cu succes o țintă convențională cu precizie, a declarat comandantul Forțelor antibalistice ruse, colonelul Serghei Grabciuk, într-un comunicat de presă. 
Racheta testată face parte din sistemul de apărare antibalistic conceput pentru a apăra capitala rusă Moscova de atacurile aerospațiale, pentru avertizare timpurie în caz de atac cu rachete și monitorizare a spațiului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4423 secunde