Vladimir Putin a semnat programul de înarmare a Rusiei până în 2028

124
Vladimir Putin a semnat programul de înarmare a Rusiei până în 2028 - vladimir-1519653946.jpg

Articole recomandate

Președintele Vladimir Putin a semnat programul de achiziții de armament ale Rusiei pe perioada 2018-2028, a declarat, ieri, vicepremierul Dmitri Rogozin, citat de Xinhua. Pe listă se află, potrivit acestuia, inclusiv "robotică, sisteme de spionaj, vehicule aeriene fără pilot pentru luptă și cercetare, mijloace de apărare aeriană și muniție de precizie".

Rogozin a afirmat că noul program de înarmare a ținut cont de experiența dobândită de militarii ruși în condiții de luptă, în Siria. Eficiența complexelor și sistemelor noi a fost evaluată în condiții extreme pentru peste 200 de tipuri de arme.

Rusia a observat și acumularea de potențial militar a NATO, implementarea conceptului SUA de lovituri globale, intențiile de desfășurare a armamentelor în spațiu și desfășurarea de armamente non-nucleare strategice de precizie.

Moscova a reacționat corespunzător la toate aceste situații, a afirmat Rogozin. În noiembrie anul trecut, Tatiana Șevțova, adjunctă a ministrului Apărării, a dezvăluit că noul program de înarmare va costa aproximativ 325 miliarde de dolari, la care se adaugă circa 17 miliarde de dolari pentru sistemul de sincronizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3778 secunde