Vladimir Putin a semnat legea care interzice adoptarea copiilor ruși de către cetățeni americani

546
Vladimir Putin a semnat legea care interzice adoptarea copiilor ruși de către cetățeni americani - 220485vladimirputinap-1356694774.jpg

Articole recomandate

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat astăzi legea care interzice adoptarea copiilor ruși de către cetățeni americani, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agențiile internaționale de presă.

Textul, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, constituie una dintre cele mai ostile măsuri luate de Moscova împotriva Statelor Unite de după războiul rece. El a fost votat de Parlamentul rus ca răspuns la 'lista Magnitski', o lege adoptată anterior de Congresul american și promulgată de președintele Barack Obama.

Aceasta din urmă interzice sejurul în SUA și prevede înghețarea bunurilor responsabililor ruși implicați în moartea în detenție, în 2009, a avocatului Serghei Magnitski, sau în alte încălcări ale drepturilor omului.

Noua lege rusă prevede, de asemenea, crearea unei 'liste negre' a cetățenilor americani indezirabili în Rusia, bănuiți de încălcarea în special a drepturilor cetățenilor ruși. Această listă a fost elaborată, însă nu va fi făcută publică, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția RIA Novosti.

Potrivit datelor comunicate de către delegatul Kremlinului pentru drepturile copilului către France Presse, aproape 15.000 de copii ruși au fost adoptați de cetățeni străini între 2008 și 2011, între care peste 5.000 de către cetățeni americani, în comparație cu puțin peste 33.000 de către familii ruse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Când poți fi acuzat de cămătărie
Pagina a fost generata in 0.4114 secunde