€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Vladimir Putin a promulgat legea care desemnează entități media ca agenți străini

Ştire online publicată Luni, 27 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat, sâmbătă, legea care permite desemnarea unor entități media drept agenți străini, ca reacție la constrângerea canalului de televiziune rusesc RT de a se înregistra ca agent străin în Statele Unite, relatează AFP.

Aprobată în unanimitate de Duma de Stat (camera inferioară) la mijlocul lunii noiembrie și de Consiliul Federației (camera superioară) săptămâna trecută, legea respectivă a fost publicată, sâmbătă, pe site-ul oficial al documentelor juridice ale autorităților ruse și intră imediat în vigoare.

Textul permite desemnarea oricărei entități media internaționale care operează în Rusia drept agent străin printr-o decizie a Ministerului Justiției.

Această lege este prezentată drept o ripostă la înregistrarea în SUA sub același nume de agent străin a postului de televiziune RT, controlat de statul rus.

Legea a fost denunțată de Consiliul pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin, care a apreciat într-un comunicat că „orice media internațională ar putea fi arbitrar calificată ca agent străin de către Ministerul Justiției”. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8406 secunde