Vladimir Putin a câștigat alegerile din Rusia. Opoziția reclamă nereguli

110
Vladimir Putin a câștigat alegerile din Rusia. Opoziția reclamă nereguli - vladimirputin-1521466284.jpg

Articole recomandate

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost reales cu peste 76% din voturi, a anunțat, ieri dimineață, Comisia Electorală Centrală. Participarea la vot a fost de 67,4%, menționează AFP.


Putin a obținut astfel al patrulea mandat prezidențial, fără a mai fi necesar al doilea tur de scrutin. Rezultatul său este mai bun decât la precedentele alegeri, din 2012, și decât previziunile sondajelor de opinie dinaintea alegerilor.


După ce sondajele la ieșirea de la urne și primele numărători parțiale au arătat că a obținut din primul tur un nou mandat de șase ani la Kremlin, Putin s-a adresat unei mulțimi de simpatizanți. Vorbind de pe o scenă ridicată lângă Piața Roșie din Moscova, el a apreciat că rezultatul alegerilor reprezintă o recunoaștere a realizărilor din ultimii ani. El a insistat asupra nevoii de unitate și le-a promis rușilor că va obține realizări importante alături de ei și se va gândi la viitorul țării. Înainte de a coborî de pe scenă, președintele a dat tonul scandărilor "Rusia! Rusia!", preluate de mulțime.


De partea cealaltă, Opoziția rusă și organizații neguvernamentale au denunțat mai mult de o mie de nereguli la alegerile prezidențiale de duminică din Rusia, destinate îndeosebi să crească participarea la scrutinul la care președintele Vladimir Putin a fost reales, fără probleme, pentru al patrulea mandat, informează AFP.


Organizația neguvernamentală Golos, specializată în monitorizarea alegerilor și care a întocmit o hartă cu fraude pe site-ul său internet, a raportat 1.839 de cazuri de nereguli, cum ar fi umplerea urnelor cu buletine de vot, cazuri de voturi multiple și obstrucționarea activității observatorilor. Golos și-a manifestat îngrijorarea față de constrângerile exercitate de către angajatori sau de universități, care i-au obligat pe angajați și pe studenți să voteze nu la locul lor de reședință, ci la locul lor de muncă sau de studiu unde se poate controla participarea lor la scrutin.


Mișcarea principalului adversar al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care susține că a trimis peste 33.000 de observatori la birourile de votare, raportează, de asemenea, sute de cazuri de fraudă, în special la Moscova și în regiune, la Sankt-Petersburg și Bașkortostan, în Urali.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.54 secunde