Vizită surpriză în Afganistan a șefei diplomației europene

234
Vizită surpriză în Afganistan a șefei diplomației europene - vizita-1553645934.jpg

Articole recomandate

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Europene și Politică de Securitate al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a sosit, ieri, în Afganistan într-o vizită surpriză în cadrul căreia se va întâlni cu președintele Ashraf Ghani și-și va reafirma sprijinul pentru un proces de pace condus de afgani, transmite EFE. 
"Uniunea Europeană dorește să se asigure că nu se va face niciun pas în spate în privința democrației, drepturilor omului și în special ale femeilor, copiilor și minorităților din țară", a declarat Mogherini, într-o apariție televizată alături de șeful guvernului afgan, Abdullah Abdullah. 
Șefa diplomației europene are prevăzute în program întâlniri cu președintele Ghani și alți lideri afgani, a indicat purtătorul de cuvânt adjunct al palatului prezidențial, Arif Samin. 
Mogherini a subliniat importanța vizitei "într-un moment critic pentru țară", la doar două săptămâni după terminarea celei de-a cincea runde de discuții între talibani și Statele Unite cu scopul de a se pune capăt celor 17 ani de conflict. 
La finalul ultimei reuniuni din Qatar, pe 12 martie, talibanii au precizat că s-au realizat progrese pe teme precum retragerea trupelor străine, însă pentru moment nu s-a ajuns la un proiect ferm de acord. 
În contextul acestor negocieri, în care insurgenții au refuzat să se așeze la aceeași masă cu guvernul de la Kabul, alegerile prezidențiale preconizate pentru iulie a fost amânate pentru 28 septembrie, iar executivul afgan a anunțat o intensificare a ofensivei contra talibanilor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5249 secunde