Vizita medicului de familie la domiciliu ne costă aproximativ 50 de lei

1433

Articole de la același autor

Medicii de familie sunt obligați, potrivit contractelor pe care le încheie cu casele de asigurări de sănătate, să meargă la domiciliul pacientului doar în cazul lehuzelor și nou-născuților. Celelalte categorii de asigurați trebuie să scoată bani din buzunar pentru a chema medicul acasă.

Nu toți medicii fac con-sultații la domiciliu la cerere, pentru că o fac în timpul lor liber. "Este vorba despre un serviciu medical la cerere, care nu este decontat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate", a declarat dr. Gheorghe Tase, șeful Serviciului de Contrac-tare, Statistică, Validare și Raportări din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. Pentru o consultație la domiciliu, pacientul trebuie să scoată din buzunar aproximativ 50 de lei.
Așa se face că urgențele spitalelor sunt supraaglomerate, mai ales în week-end. Pacienții preferă să cheme ambulanța decât să meargă la medicul de familie și asta pentru că, în sistemul de sănătate din țara noastră, rolul lui este mai mult simbolic.
Pentru îngrijiri la domiciliu, există firme specializate care încheie contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Mai există, însă, o problemă - puțini sunt medicii specialiști care fac recomandări pentru îngrijiri la domiciliu. În județul nostru, CJAS a încheiat contract pentru îngrijiri la domiciliu cu Fundația Crucea Alb – Galbenă și cu S.C. ILMAMED S.R.L, după cum a precizat dr. Tase.
În acest an, instituția nu a decontat niciun leu pentru acest tip de servicii, după cum ne-a declarat ec. Marinel Ciobanu, directorul economic al instituției. Anul trecut, în județul nostru, suma decontată a fost de 3.911 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8719 secunde