Vizită istorică pentru un premier israelian într-o ţară arabă

237
Vizită istorică pentru un premier israelian într-o ţară arabă - vizitaistorica-1631729567.jpg

Articole de la același autor

Premierul Israelului, Naftali Bennett a fost într-o vizită oficială în Egipt, pentru prima oară în ultimii zece ani când un premier izraelian vizitează o ţară arabă, potrivit BBC.

Premierul Bennett s-a întâlnit la Sharm el-Sheikh, cu președintele egiptean Abdul Fattah al-Sisi. Conform autorităților egiptene, cei doi oficiali au discutat probleme regionale și modalități de a avansa procesul de pace între Israel și palestinieni. Bennett, care l-a înlocuit pe longevivul premier Netanyahu în iunie 2021, a fost invitat în Egipt luna trecută.

Ultimul șef de guvern israelian care a mers în Egipt a fost Netanyahu, în 2011, moment în care l-a întâlnit pe Hosni Mubarak, cu puțin peste o lună înainte ca acesta să fie eliminat de la putere. Egiptul este prima țară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul, în 1979, însă relațiile dintre cei doi vecini au rămas reci. Detaliile călătoriei lui Bennett în peninsula Sinai au fost ținute secrete, iar întâlnirea cu al-Sisi a fost anunțată doar la puțin timp după ce a început, din motive de securitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8498 secunde