VIRUSUL ZIKA / Țânțari purtători ai unei bacterii au fost lansați pentru a combate virusul

192
VIRUSUL ZIKA / Țânțari purtători ai unei bacterii au fost lansați pentru a combate virusul - t-1492682745.jpg

Articole recomandate

Centrul de control al țânțarilor din Key West Florida (FKMCD) a lansat 20.000 de țânțari masculi Aedes Egypti, care conțin o bacterie, în apropiere de Key West (sudul Floridei) pentru a testa dacă pot ajuta la combaterea virusului Zika, a informat centrul citat de EFE.


Compania MosquitoMate, care produce țânțarii purtători ai bacteriei Wolbachia, notează că aceste insecte modificate în laborator se împerechează cu femele sălbatice din familia lor, însă larvele acestora nu ajung să se dezvolte și astfel populația scade treptat, a explicat Stephen Dobson, fondator al companiei cu sediul la Kentucky.


MosquitoMate a mai făcut un test anul trecut în California cu țânțari infectați cu bacteria Clovis, potrivit agerpres.


Țânțarii de laborator sunt păstrați în tuburi de carton cu capac care sunt apoi deschise pentru ca insectele să se răspândească. Așa s-a făcut marți în Stock Island, la nord de Key West, unul din locurile alese pentru acest test care va dura circa trei luni, cu o lansare pe săptămână a acestor țânțari modificați.


Potrivit postului NBC 6, este necesar ca procentul țânțarilor modificați în laborator să fie de 7 la 1 pentru ca populația de Aedes aegypti, vector al virusului Zika, dengue și chikunguña, să scadă semnificativ.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4733 secunde