Viorica Dăncilă, la bilanțul președinției române a Consiliului UE: "S-a dovedit că atacurile au fost nefondate"

101
Viorica Dăncilă, la bilanțul președinției române a Consiliului UE:

Articole recomandate

Președinția română a Consiliului UE a dovedit un mandat "eficient" și "de calitate", "extrem de apreciat" de toți partenerii europeni, a declarat, vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a adăugat că s-a reușit finalizarea a 67 de dosare aflate pe agendă.


Viorica Dăncilă a prezentat, la Palatul Victoria, un bilanț al primelor două luni ale mandatului României la Președinția rotativă a Consiliului UE.

"Comunitatea europeană înseamnă viață mai bună pentru sute de milioane de cetățeni, securitate socială și coeziune, drepturi și libertăți garantate. Sunt principiile care ne-au ghidat acțiunile și care ne inspiră în continuare în exercitarea acestui mandat. Guvernul României, miniștrii și Reprezentanța permanentă au acționat cu profesionalism și responsabilitate și am obținut în doar două luni rezultate pe care alte Președinții nu le-au avut într-un mandat întreg", a susținut Dăncilă.

În opinia sa, acest lucru demonstrează "cât de nefondate au fost atacurile și previziunile sumbre lansate înainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au făcut au acționat din considerente pur electorale, fără să le pese că pun România într-o lumină nefavorabilă pe plan extern".

"În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient și de calitate, extrem de apreciat de toți partenerii europeni. Românii au de ce se mândri, în toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă România a fost felicitată pentru modul excepțional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că, de la preluarea mandatului, au fost organizate 650 de evenimente și reuniuni la București și Bruxelles, la care au participat 2.600 de delegați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9163 secunde