Violențe și incendii în Nantes după ce un tânăr a fost ucis de poliție

97
Violențe și incendii în Nantes după ce un tânăr a fost ucis de poliție - violete-1530688305.jpg

Articole recomandate

Un tânăr de 22 de ani a decedat marți seara la Nantes (vestul Franței) după ce un agent de poliție a deschis focul asupra lui în timpul unui control de rutină, deces care a provocat violențe urbane în mai multe cartiere sensibile din acest oraș, informează AFP, citată de Agerpres.


Incidentul a avut loc în jurul orei 20:30 în cursul verificării unui vehicul despre care poliția avea informații că fusese implicat într-o serie de infracțiuni. Potrivit șefului poliției regionale, Jean-Christophe Bertrand, "șoferul, pretinzând că a ieșit din mașină, a lovit un agent de poliție", care a fost rănit ușor la genunchi. "Unul dintre colegii săi a deschis focul asupra tânărului și acesta, din păcate, a decedat", a adăugat el.


Potrivit surselor de poliție, tânărul a fost lovit la (artera) carotidă și a murit la sosirea la spital.


Decesul a generat violențe urbane în mai multe cartiere ale orașului, cu tineri înarmați cu cocktailuri Molotov: numeroase vehicule au fost incendiate și un centru comercial a fost parțial cuprins de flăcări.


Un locuitor al unuia din cartierele afectate de violențe vine să întregească imaginea dezastrului, afirmând că a "auzit și detunături". " Am văzut că ardea peste tot: au dat foc la pubele și mașini. Erau pe cale să spargă totul. Totul a durat mult timp".


Situația părea să se fi calmat puțin înainte de 03:00 în cele trei cartiere afectate de violențe. Nu au fost operate arestări, potrivit unei surse de poliție. Aproape 200 de agenție de poliție au fost mobilizați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8968 secunde