Violențe la Barcelona, poliția folosește gloanțe de cauciuc

454
Violențe la Barcelona,  poliția folosește gloanțe de cauciuc - violentebarcelona-1333115739.jpg
Violențe au izbucnit la Barcelona, în paralel cu manifestația organizată cu prilejul grevei generale din Spania, între tineri și forțele de ordine care au folosit gloanțe de cauciuc, a anunțat Ministerul regional de Interne, citat de AFP.

"Poliția a fost nevoită să intervină și a folosit gloanțe de cauciuc" în confruntarea cu un "grup destul de numeros" care a declanșat "incidente violente", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. "S-a tras la nivelul solului și gloanțele au ricoșat ca să lovească numai la picioare", a adăugat el. Poliția "nu a putut să tragă în aer", a precizat purtătorul de cuvânt, menționând că forțele de ordine au utilizat și fumigene.

Oficialul catalan a explicat că un grup de tineri "a incendiat nume-roase containere și a spart vitrina unui magazin". "Au incendiat tot ce au putut", a adăugat el. "Au mai dat foc unei cafenele Starbucks, dar incendiul a fost stins", a mai afirmat purtătorul de cuvânt.

Televiziunea din Barcelona a difuzat imagini ce arătau grupuri de tineri în timp ce dădeau foc unor coșuri de gunoi și atacau membri ai forțelor de ordine, dotați cu căști de protecție. Aceștia din urmă au tras mai multe gloanțe de cauciuc la nivelul solului.

Tinerii au aruncat cu proiectile în direcția polițiștilor și au încercat să distrugă camioanele acestora. Un polițist a fost văzut în timp ce lovea cu bastonul un manifestant. De asemenea, protestatarii au incendiat saci cu gunoi aflați în apropiere de Bursa din Barcelona.

Incidente sporadice au izbucnit pe tot parcursul zilei în capitala catalană, unde zeci de mii de manifestanți au defilat joi seara la finalul unei zile de grevă generală, convocată de sindicate în întreaga Spanie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Actual : Grecia e salvată, urmează Spania
Pagina a fost generata in 1.0453 secunde