Vinovații pentru tragedia zborului MH17, judecați "in absentia"

225
Vinovații pentru tragedia zborului MH17, judecați
Cei care au doborât deasupra estului Ucrainei avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines ar putea fi judecați "in absentia" de către justiția australiană, a declarat, ieri, ministrul australian de Externe, Julie Bishop, informează agenția Reuters.

Majoritatea celor 298 de persoane ucise în urma doborârii zborului MH17 sunt cetățeni olandezi, dar la bordul avionului ce zbura pe 17 iulie 2014 de la Kuala Lumpur către Amsterdam se aflau și 38 de australieni, precum și alți pasageri din încă 17 țări.

Conform concluziilor anchetei conduse de Olanda, avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană Buk, de producție rusească și lansată din teritoriului controlat de separatiștii proruși în estul Ucrainei.

Luna trecută, autoritățile din Olanda au anunțat că suspecții vor fi judecați, tot în lipsă, de justiția din această țară și conform legislației olandeze.

Șeful diplomației australiene a subliniat în declarația sa că "orice demers legal" este avut în vedere și a cerut Rusiei să respecte rezoluția 2166 a Consiliului de Securitate al ONU, promovată de Australia și în care se cere susținerea "eforturilor pentru efectuarea unei investigații internaționale independente aprofundată și completă, în conformitate cu normele aviației civile internaționale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5331 secunde