Vile ale mafiei, confiscate de poliția din Italia

340
Vile ale mafiei,  confiscate de poliția din Italia - vilealemafieiitaliene-1542809194.jpg

Articole recomandate

Poliția italiană a confiscat opt vile de lux construite ilegal la Roma de către cel mai faimos și puternic clan mafiot în cursul unor razii la care au participat aproximativ 600 de polițiști, relatează agenția Reuters.

Primărița Romei, Virginia Raggi, care a urmărit operațiunea întreprinsă împotriva clanului mafiot Casamonica, a afirmat că vilele vor fi demolate până la sfârșitul acestui an.

"Astăzi este o zi istorică pentru orașul Roma și pentru locuitorii ei", a declarat Raggi, membră a Mișcării Cinci Stele (M5S, anti-establishment), care a fost criticată pentru că nu a făcut mai mult pentru capitală.

"Punem capăt unor ani de zile de ilegalități și transmitem un mesaj puternic clanului Casamonica", a afirmat primărița Romei, precizând că unele dintre vile au fost construite în zone de interes arheologic.

După ani de zile în care a acționat din umbră, clanul mafiot a atras atenția publicului odată cu funeraliile de lux organizate pentru unul dintre șefii săi în 2015. Dintr-un elicopter au fost aruncate petale de trandafir asupra rudelor îndoliate în timp ce pe posterele atârnate la balcoanele unei bazilici din oraș se putea citi: "Ai cucerit Roma, acum cucerești paradisul".

Clanul Casamonica a fost asociat cu infracționalitatea în cartierele din sud-estul Romei timp de mai multe decenii, dar funeraliile au provocat o reacție puternică din partea politicienilor, care au cerut un asalt legal total împotriva clanului.

În iulie, 33 de membri ai grupării au fost arestați în cursul unor razii în legătură cu proprietățile de prost gust.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6981 secunde