Viktor Orban: „Valul patru al pandemiei va ajunge în scurt timp din Est”

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021, 21:40
192
Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că un al patrulea val al pandemiei de Covid-19 este inevitabil în Ungaria. „Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria, cu siguranţă dinspre est”, amintind că, în timp ce 59% dintre unguri sunt vaccinaţi, în România rata de vaccinare este de numai 29%. Orban a făcut și un apel la populaţie să se vaccineze și a precizat că și el va primi a treia doză în acest weekend.

„Doza booster este similară unei poliţe de asigurare de viaţă”, a declarat Orban în interviul săptămânal acordat postului public de radio Kossuth.

El a îndemnat publicul să ia în considerare purtarea, din nou, a măştilor, adăugând că totuşi doar măştile nu garantează apărarea împotriva infectării. Orban a mai afirmat că vaccinurile funcţionează, întrucât mai puţin de 1% dintre cei inoculaţi se îmbolnăvesc de COVID-19. Premierul ungar a insistat ca oamenii să se vaccineze, avertizând că varianta Delta a virusului este mult mai agresivă decât cele anterioare. În Ungaria au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 1249 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 10 decese atribuite acestuia, numărul celor internaţi fiind de 800, dintre care 124 au nevoie de ventilaţie. Până acum au fost vaccinate cu o primă doză 5.919.930 de unguri şi 5.694.336 au fost vaccinaţi cu schema completă, doza booster fiind administrată unui număr de 973.000 de unguri. Ungaria are 9,6 milioane de locuitori.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2073 secunde