Viktor Orban: „Vaccinarea este crucială pentru viaţa noastră, libertatea noastră”

124
Viktor Orban: „Vaccinarea este crucială pentru viaţa noastră, libertatea noastră” - viktor-1632229897.jpg

Articole recomandate

Premierul ungar Viktor Orban a subliniat, într-un discurs în faţa deputaţilor, că succesul strategiei anticoronavirus a ţării sale depinde de campania de vaccinare, adăugând că vaccinarea este singurul mod de a combate acest virus şi că din experienţa Ungariei, după trei valuri de pandemie, a reieşit clar că restricţiile şi măştile nu-l pot învinge şi nici măcar încetini, relatează agenţia MTI, consultată de Agerpres.

„Dar, dacă se vaccinează suficienţi oameni, se poate menţine o viaţă normală”, a declarat Orban. El a menţionat că majoritatea maghiarilor s-au vaccinat şi a făcut apel la cei care nu s-au vaccinat încă să o facă, inclusiv cu o a treia doză, care „cu siguranţă creşte nivelul de protecţie”.

În orice caz, Ungaria este pregătită să răspundă unui nou val al pandemiei, Viktor Orban explicând că guvernul a cerut parlamentului să prelungească valabilitatea ordonanţei speciale şi a măsurilor special anti-Covid-19 până la sfârşitul acestui an.

El a afirmat pe de altă parte că economia Ungariei „a repornit în zbor” şi creşterea PIB a ajuns la 17,9% în trimestrul al doilea, „cel mai mare nivel înregistrat vreodată”, economia revenind la nivelurile de dinaintea pandemiei, în timp ce majoritatea ţărilor UE încă aşteaptă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4495 secunde