Viktor Orban pozează în apărătorul culturii creștine a Ungariei

123
Viktor Orban pozează  în apărătorul culturii creștine  a Ungariei - viktororban-1525867409.jpg

Articole recomandate

Prioritatea noului guvern de la Budapesta va fi prezervarea securității și culturii creștine a Ungariei, a declarat Viktor Orban, mandatat de președintele Janos Ader cu formarea echipei guvernamentale după victoria largă obținută de partidul său Fidesz la alegerile din 8 aprilie, relatează Reuters.

Noua Dietă a Ungariei și-a început activitatea cu desemnarea lui Viktor Orban, 54 de ani, la postul de premier. Este vorba de al treilea mandat consecutiv de patru ani.

"Sarcina principală a noului guvern va fi prezervarea securității și culturii creștine a Ungariei", a spus Viktor Orban.

Într-un interviu acordat unui post public de radio, el a declarat că Guvernul său va construi "o democrație creștină".

"O democrație creștină cu rădăcini în tradiția europeană, în care demnitatea umană este esențială și există separarea puterilor", a nuanțat el.

Viktor Orban se află într-un război verbal cu miliardarul americano - evreu George Soros, pe care îl acuză că încearcă să se amestece în viața politică a Ungariei sprijinind activ migrația musulmanilor. Discursul său naționalist, ostil globalizării și migrației, a fost bine primit de populația Ungariei, după cum arată rezultatul alegerilor din aprilie. Vinerea trecută, Viktor Orban a anunțat că va înăspri legislația cu privire la migrație.

"George Soros dispune de o armată de umbre care activează în Ungaria. Vrem să o demascăm. Vrem să demonstrăm că migrația nu este o chestiune de drepturile omului, ci o chestiune de securitate națională", insistă el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6177 secunde