Viktor Orban, invitat într-un bloc comun în Parlamentul European

155
Viktor Orban,  invitat într-un bloc comun în Parlamentul European - viktor-1536670331.jpg

Articole recomandate

 Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, lider al Partidului Libertății (FPO, extremă dreapta), a propus formarea unui bloc comun în cadrul Parlamentului European cu partidul premierului ungar Viktor Orban, transmite AFP.

"Invit cu plăcere prim-ministrul ungar Viktor Orban și partidul său Fidesz să lucrăm împreună într-un bloc comun al UE", a scris Heinz-Christian Strache pe Facebook.

Strache și alți membri ai formațiunii sale sunt, ca și Viktor Orban, susținători ai unei linii dure contra migranților ce sosesc în Europa, dar FPO face parte în prezent, alături de alte partide de extremă dreapta, din grupul Europa Națiunilor și Libertăților. Fidesz este membru al Partidului Popular European.

Mâna întinsă lui Orban de Strache, prezent în guvernul de coaliție condus de conservatorul austriac Sebastian Kurz, vine cu o zi înaintea discursului pe care urmează să-l rostească premierul ungar în fața Parlamentului European pentru a-și apăra guvernul în fața unui raport elaborat de eurodeputata Judith Sargentini (din grupul Verzilor) care constată "un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2567 secunde