Viktor Orban dă undă verde regrupării presei proguvernamentale

143
Viktor Orban dă undă verde regrupării presei proguvernamentale - viktor-1544104742.jpg

Articole recomandate

Premierul naționalist conservator al Ungariei, Viktor Orban, a dat undă verde, miercuri, unei uriașe mișcări de concentrare în rândul presei ungare favorabilă guvernului său, în pofida temerilor legate de pluralismul media, relatează AFP.

Săptămâna trecută, activele a circa 500 de media naționale și locale din Ungaria, toate fățiș proguvernamentale, au fost transferate de proprietarii lor unei "Fundații a presei și media în Europa Centrală" (CEPMF).

Aceasta este condusă de Gabor Liszkay, patron de presă și aliat vechi al lui Viktor Orban, și și-a stabilit ca obiectiv "să vegheze la păstrarea valorilor naționale".

Mass-media în cauză - cotidiene, reviste, site-uri, canale de televiziune și posturi de radio - aparțineau mai multor trusturi diferite.

Miercuri, Viktor Orban a semnat un decret considerând că această regrupare are o "importanță strategică națională în interesul public", ceea ce blochează orice posibilitate pentru media concurente sau responsabili din acest domeniu să se opună măsurii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1286 secunde