Viktor Orban apără legea muncii suplimentare

151
Viktor Orban apără legea muncii suplimentare - viktor-1545408079.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a apărat vineri, într-un interviu, reforma controversată a timpului de muncă suplimentar, numind-o "o lege bună pentru cei care vor să câștige în plus", și i-a acuzat pe contestatari de isterie, relatează AFP.

Orban a explicat că scopul reformei este "pur și simplu să elimine reglementările inutile, pentru ca aceia care vor să câștige mai mult să poată munci mai mult".

Votată de parlament la 12 decembrie, așa-numita "lege a sclaviei", care majorează la 400 de ore timpul de lucru anual suplimentar, a declanșat un val de proteste, în primul rând la Budapesta, dar și în alte orașe din țară.

"Cei care strigă că vine sfârșitul lumii sunt cei care au ruinat țara, iar minciunile lor nu au limită", a comentat premierul Orban în legătură cu protestatarii, care, fapt puțin obișnuit, adună întreg spectrul opoziției, de la liberali și Verzi până la extrema dreaptă.

"Nu m-a surprins, am auzit aceleași urlete isterice și înainte, atunci când am trimis acasă FMI, când am scăzut impozitele sau când am introdus munca de utilitate publică pentru beneficiarii de asistență socială: opoziția a strigat «sclavie!»", a declarat Orban în interviul pe care îl acordă în fiecare zi de vineri la postul național de radio.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5086 secunde