Viktor Orban anunță lansarea unui proces de revizuire a Constituției Ungariei

178
Viktor Orban anunță lansarea unui proces de revizuire a Constituției Ungariei - viktororban-1528730402.jpg

Articole recomandate

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că va lansa la toamnă un proces vast de revizuire a Constituției, dezbaterile fiind preconizate să dureze între 12 și 18 luni, transmite Reuters.


Orban, un lider naționalist reales triumfal în aprilie pentru al treilea mandat consecutiv, nu a dat detalii de fond despre procesul anunțat. Fidesz, partidul lui Orban, controlează 133 din cele 199 de mandate ale Parlamentului ungar și dispune astfel de majoritatea de două treimi necesară modificării Legii fundamentale. Discuțiile privind modificarea Constituției vor începe în septembrie, a subliniat Orban. 


"Vom vedea ce anume funcționează și ce nu funcționează, vom identifica lacunele și le vom acoperi cu un nou text constituțional", a spus premierul ungar. 


După instalarea la putere, în 2010, Viktor Orban a profitat deja de larga sa majoritate din Parlament și a adus modificări Constituției, insistând în special asupra valorilor creștine ale Ungariei și limitând totodată puterile justiției în chestiuni fiscale și bugetare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2741 secunde