Video VIDEO / Momentul în care trupele de elită ale Iranului au sechestrat petrolierul britanic Stena Impero

191
VIDEO / Momentul în care trupele de elită ale Iranului au sechestrat petrolierul britanic Stena Impero - stenaimpero2-1563700383.jpg

Articole recomandate

Toți cei 23 de membri de echipaj ai petrolierului sub pavilion britanic Stena Impero, sechestrat vineri de Iran, sunt în siguranță și în stare de sănătate bună, au asigurat duminică autoritățile portuare din provincia Hormozgan, transmite Reuters.


Directorul Organizației maritime și portuare iraniene din provincie, Allahmorad Afifipour, a precizat pentru televiziunea de stat că toți cei 23 "se află la bordul navei, sunt în siguranță și sănătoși, în portul Bandar Abbas".


Între timp, Gardienii Revoluției - trupele de elită ale Teheranului - au publicat imagini din timpul operațiunii de sechestrare a navei cu 23 de persoane la bord.


Marea Britanie a denunțat drept un "gest ostil" confiscarea petrolierului vineri, în strâmtoarea Ormuz și a respins explicația Teheranului că nava fusese implicată într-un accident.


Membrii de echipaj sunt din India, Letonia, Filipine și Rusia, menționează Reuters.


Echipajul este alcătuit din 18 cetățeni indieni și alți cinci din Rusia, Filipine, Lituania și din alte țări, a spus Afifipour.


Stena Impero a fost dus la Bandar Abbas vineri seara de forțele navale ale Gărzilor Revoluționare și anchetarea accidentului a început sâmbătă, a mai declarat Afifipour, potrivit agenției Fars.


Marea Britanie a anunțat anterior că este în căutare urgentă de informații despre petrolier, care se îndrepta spre un port din Arabia Saudită și brusc și-a schimbat cursul după trecerea prin strâmtoarea de la intrarea în Golful Persic.


Relațiile deja încordate dintre Iran și Occident au devenit din ce în ce mai tensionate de când marina britanică a capturat petrolierul iranian Grace 1 în Gibraltar, pe 4 iulie, sub suspiciunea de contrabandă cu petrol către Siria, ceea ce încalcă sancțiunile UE.


Un alt petrolier sechestrat vineri de Iran în Golf, Mesdar, sub pavilion liberian, a fost eliberat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7693 secunde