Video VIDEO / Momentul în care avionul rusesc ajunge extrem de aproape de o aeronava americană

426
VIDEO / Momentul în care avionul rusesc ajunge extrem de aproape de o aeronava americană - avion-1517393312.jpg

Articole recomandate

Marina SUA a dat publicității filmarea cu momentul în care un avion rusesc a fost extrem de aproape de a intercepta un avion american de supraveghere în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre.  


Piloții americani susțin că avionul rusesc s-a apropiat la doar un metru de avionul american, după cum afirmă doi dintre oficialii citați. Acțiunea avionului rusesc a forțat avionul marinei să își încheie misiunea mai devreme, a declarat unul dintre oficiali.


Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație publică luni în care a acuzat Rusia că "încalcă flagrant înțelegerile existente și dreptul internațional".


"Acesta este cel mai recent exemplu de activitățile militare rusești care nu țin cont de normele și acordurile internaționale", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.


"Cerem Rusiei să înceteze aceste acțiuni care cresc riscul unei erori, pun în pericol piloții de ambele părți și pot duce la coliziuni aeriene", a adăugat ea.


US Naval Forces Europe a oferit mai multe detalii: "Această interacțiune a fost determinată de apropierea avionului rus la un metru și intrând în traiectoria de zbor a avionului EP-3 american, determinând EP-3 să zboare în atmosfera perturbată din urma lăsată de avionul rus" a declarat purtătoarea de cuvânt US Naval Forces Europe, Pamela Kunze.


"Avionul american opera în conformitate cu legea internațională și nu a provocat această acțiune din partea rușilor", a adăugat ea.


Ministerul Apărării din Rusia a declarat că avionul de război rusesc a zburat "în concordanță cu legile internaționale" atunci când s-a apropiat de avionul american.


Instituția a adăugat că "o țintă neidentificată aeriană" a fost detectată în timp ce se apropia de spațiul aerian rusesc.


"Un avion de război Su-27 a fost trimis pentru a intercepta ținta și s-a apropiat de avion la o distanță sigură și a identificat avionul ca fiind un ER-3E american. Echipajul avionului a raportat informațiile și a zburat alături de avionul american pentru a se asigura că acesta nu încalcă legile spațiului aerian  rusesc", a spus ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1346 secunde