Video VIDEO / IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC! Cum arată războiul chimic din zilele noastre

1930
VIDEO / IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC! Cum arată războiul chimic din zilele noastre - atacchimic-1523397880.jpg

Articole recomandate

Imagini impresionante vin din Siria, unde ar fi avut loc un nou atac chimic lansat de regimul Bashar al Assad asupra civililor din localitatea Duma, unul dintre ultimele bastioane deținute de rebelii sirieni. Bombardamentul cu gaz toxic a lăsat în urma cel puțin 60 de morți, printre ei, mulți copii.


Sunt imagini greu de privit și care au revoltat comunitatea internațională. Cea mai virulentă reacție vine de la Washington. Președintele Donald Trump a spus îi consideră vinovați pentru această tragedie pe Vladimir Putin și Iranul, care îl sprijină pe Bashar al Assad. Tot liderul de la Casa Albă promite că va răspunde dur acestui atac. Cum o va face rămâne să anunțe în orele următoare.

Un semn că situația e cât se poate de gravă - Donald Trump și-a anulat turneul din America de Sud, pentru a se concentra pe un răspuns la noua criză. Până la anunțul președintelui american, a avut loc un schimb dur de replici între Washington și Moscova, în Consiliul de securitate al ONU.

"Statele Unite sunt hotărâte să se asigure că monstrul care a folosit armele chimice împotriva sirienilor e tras la răspundere. Suntem într-un moment periculos. Marele rău reprezentat de folosirea armelor chimice era contestat, cândva, de întreaga lume, dar acum, e pe punctul să devină noua normalitate. Comunitatea internațională nu trebuie să permită așa ceva", a spus Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU.

"Rusia ar putea încheia masacrul fără sens, dacă ar dori asta. Imaginile cu copii morți înseamnă foarte puțin pentru guverne precum Rusia, care cheltuie propriile resurse ca să-l susțină pe Assad", a continuat ambasadorul.

"Am transmis Statelor Unite că utilizarea forței armate sub pretexte înșelătoare va duce la repercusiuni grave. Le cerem politicienilor occidentali să-și tempereze discursul belicos, pentru a lua în calcul posibilele repercusiuni și să oprească extinderea nesăbuită a amenințărilor la adresa securității globale", a răspuns Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0857 secunde