Vicepreședintele SUA efectuează ultima sa vizită diplomatică în această calitate

Joi, 12 Ianuarie 2017, 14:54
88
Vicepreședintele în exercițiu al SUA, Joe Biden, va începe duminică o vizită la Kiev, aceasta fiind ultima vizită a unuia dintre cei mai mari susținători politici ai Ucrainei, în contextul în care țara est-europeană așteaptă cu teamă instalarea noului lider de la Casa Albă, Donald Trump, notează Reuters.


Biden a fost principalul reprezentant al administrației de la Washington care s-a ocupat de relația cu Ucraina după ce protestele de stradă din 2013-2014 l-au forțat pe președintele susținut de Moscova, Viktor Ianukovici, să renunțe la putere, care a fost preluată de partidele pro-occidentale.


Statele Unite au investit masiv în procesul de reformă din Ucraina, oferind asistență economică de peste 3 miliarde dolari. Washingtonul a impus sancțiuni contra Moscovei după anexarea Crimeii de către Rusia și susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.


Oficiali de la Kiev și-au exprimat temerea că sprijinul Statelor Unite ar putea scădea după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, pe 20 ianuarie. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2134 secunde