Vicepreședintele SUA efectuează ultima sa vizită diplomatică în această calitate

128
Vicepreședintele SUA efectuează ultima sa vizită diplomatică în această calitate - 140624joebiden225805210b2d1d9882-1484225647.jpg

Articole recomandate

Vicepreședintele în exercițiu al SUA, Joe Biden, va începe duminică o vizită la Kiev, aceasta fiind ultima vizită a unuia dintre cei mai mari susținători politici ai Ucrainei, în contextul în care țara est-europeană așteaptă cu teamă instalarea noului lider de la Casa Albă, Donald Trump, notează Reuters.


Biden a fost principalul reprezentant al administrației de la Washington care s-a ocupat de relația cu Ucraina după ce protestele de stradă din 2013-2014 l-au forțat pe președintele susținut de Moscova, Viktor Ianukovici, să renunțe la putere, care a fost preluată de partidele pro-occidentale.


Statele Unite au investit masiv în procesul de reformă din Ucraina, oferind asistență economică de peste 3 miliarde dolari. Washingtonul a impus sancțiuni contra Moscovei după anexarea Crimeii de către Rusia și susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.


Oficiali de la Kiev și-au exprimat temerea că sprijinul Statelor Unite ar putea scădea după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, pe 20 ianuarie. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8287 secunde