€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Vicepremierul spaniol: "Procesul de independență a Cataloniei a fost un fals"

Ştire online publicată Miercuri, 20 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Procesul secesionist din Catalonia a fost un „episod de lipsă de loialitate” față de catalani și un „fals”, deoarece promotorii săi știau că nu este viabil, a declarat, în Senat, vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria, relatează AFP.

„Procesul secesionist a fost cel mai grav episod de lipsă de loialitate din istoria democrației noastre”, a declarat numărul doi al guvernului, într-o comisie a Senatului. „Însă cea mai gravă lipsă de loialitate a fost în detrimentul catalanilor care se pot simți în mod legitim independenți”, a adăugat ea.

Soraya Saenz de Santamaria a dat totodată asigurări că structurile statului care ar fi trebuit să fie pregătite nu erau decât „note pe o agendă” și, în particular, separatiștii își spuneau că acest lucru este „imposibil”.

Vicepreședintele Consiliului de Miniștri spaniol a făcut aceste declarații prezentând luni în Senat bilanțul activității sale în fruntea Cataloniei, regiune asupra căreia guvernul de la Madrid a preluat conducerea directă după încercarea de secesiune din 27 octombrie. În principiu, imediat ce un nou guvern va prelua conducerea regiunii, această punere sub tutelă va înceta.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7337 secunde