Maxima zilei: "Absența și moartea sunt la fel, doar că în moarte nu mai există suferință."

Veninul de albine poate vindeca reumatismul

1582

Articole de la același autor

Toate produsele stupului sunt folosite în scop terapeutic, pentru că sunt produse biologice cu proprietăți farmacologice. Veninul de albine, spre exemplu, vine de hac reumatismului. Apipunctura e o metodă destul de dureroasă, dar medicii spun că rezultatele sunt foarte bune.

10 – 15 înțepături de albină pe punctele de acupunctură. Dureri reumatismale învinse tot prin durere. Înainte de a apela la o astfel de metodă de tratament, trebuie să faceți un test pentru a vedea dacă sunteți alergic sau nu la veninul de albină.
Dr. Mirela Stângaciu, medic de familie cu competență în acupunctură și apifitoterapie, ne-a declarat că veninul de albine este folosit în afecțiunile reumatismale cu rezultate foarte bune. Acționează asupra sistemului nervos, endocrin, cardiovascular, are rol asupra sistemului imunitar, osteo - muscular, crește mobilitatea și capacitatea de efort.
"Are și rolul de a crește longevitatea, este antiinflamator, are un efect general tonifiant", a precizat dr. Stângaciu.
În sezonul cald, tratamentul constă în aplicarea albinelor pe corp. Când acest lucru nu este posibil, terapeutul injectează venin lichid. În afecțiunile reumatismale este nevoie de 10-15 și chiar 20 de înțepături pe punctele de acupunctură. Numărul acestora este stabilit în funcție de fiecare pacient în parte și de afecțiunea sa. Medicul a explicat că, după primele ședințe, este posibil să apară dureri. Zonele înțepate se înroșesc, dar dispare durerea reumatismală.
Terapia pe bază de venin de albine se face în cure de 10-12 ședințe. Primele cinci-șase ședințe se fac zilnic, iar următoarele la interval de două zile.
Potrivit medicului, veninul crește vascularizarea la nivelul zonei dureroase, iar bolnavul simte o ușoară mobilitate în zona respectivă. Terapia cu venin de albine este mai dureroasă decât acupunctura, dar efectele sunt mai bune și mai de lungă durată.
În timpul terapiei, pacienții trebuie monitorizați cu atenție sporită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2153 secunde