Venezuela: Nicolas Maduro anunță manevre militare la sfârșitul lui februarie

129
1
Venezuela: Nicolas Maduro anunță manevre militare la sfârșitul  lui februarie - nicolasmaduro-1519041072.jpg

Articole recomandate

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat, ieri, organizarea pe 24 și 25 februarie a unor manevre militare la care vor participa și civili, pentru a întări capacitatea de apărare a țării în fața unor eventuale amenințări străine, transmite AFP.

"Am ordonat forțelor armate ca, împreună cu poporul nostru, într-o unitate civic-militară, să efectueze manevrele militare Independencia 2018 sâmbătă, 24 februarie, și duminică, 25 februarie", a declarat Nicolas Maduro într-o alocuțiune difuzată de mass-media.

Președintele Maduro s-a aflat într-o vizită în statul Vargas, situat în nordul Venezuelei, la Marea Caraibilor, unde a asistat la plecarea navei-școală venezuelene Simon Bolivar într-o călătorie cu escală în 12 țări din America latină.

Manevrele anuale vor servi la perfecționarea echipamentelor, deplasării trupelor, tancurilor, rachetelor, avioanelor și elicopterelor și întărirea sufletului național, a precizat Nicolas Maduro.

Anunțul datelor din ediția 2018 a manevrelor a fost făcut la o zi după acuzațiile lansate de șeful statului la adresa Columbiei.

În opinia sa, armata columbiană ar pregăti sub influența Statelor Unite provocări militare împotriva Venezuelei în vederea declanșării unui conflict armat între cele două țări.

În cursul unei ședințe de Guvern, Nicolas Maduro a afirmat că armata columbiană antrenează, în prezent, zeci de cetățeni venezueleni care ar urma, în opinia sa, să efectueze atacuri în Columbia, îmbrăcați în uniforme ale armatei venezuelene, cu scopul de a declanșa un conflict bilateral. Președintele venezuelean a afirmat că deține dovezi în acest sens și s-a arătat provocator.

"Nu vom accepta niciodată ca cizma militară imperialistă străină să calce pe pământul sfânt al patriei venezuelene", a declarat șeful statului, candidat la un nou mandat în alegerile prezidențiale anticipate de la 22 aprilie.

Comentează știrea

europeanu
20 februarie 2018
maduro trebuie dat poporului lui

de-aia moare lumea de foame in venezuela. Oengeurile si americanii astia. Animalul de maduro a sesizat ca petrolul nu se poate manca. Si nici nu iese singur din pamant.Sistem rusesc. Suntem invaluiti de dusmani.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4399 secunde