Venezuela acuză CIA că plănuiește înlăturarea președintelui Maduro de la putere

147
Venezuela acuză CIA că plănuiește  înlăturarea președintelui Maduro de la putere - venezuela-1500980707.jpg

Articole recomandate

Președintele venezuelan Nicolas Maduro a cerut luni explicații guvernelor american, mexican și columbian privind presupusa implicare a acestora într-un complot pe care CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA) îl pregătește pentru îndepărtarea lui de la putere, relatează AFP.

"Cer președintelui Trump (președintele SUA, Donald Trump) să clarifice cuvintele insolente, intervenționiste ale directorului CIA, care se crede un guvern mondial", a declarat Maduro în cursul unei ceremonii militare.

Președintele venezuelan l-a acuzat pe directorul CIA, Mike Pompeo, de faptul că a afirmat că Washingtonul lucrează în cooperare directă cu guvernul mexican și guvernul columbian pentru a răsturna guvernul din Venezuela.

Ministrul de externe venezuelan, Samuel Moncada, a publicat pe Twitter declarații pe care Mike Pompeo le-ar fi făcut, potrivit șefului diplomației de la Caracas, în cadrul unui forum privind securitatea, care a avut loc la Aspen (SUA) pe 20 iulie.

"Am fost la Bogota și la Ciudad de Mexic, în urmă cu două săptămâni, și am evocat tocmai această temă (o tranziție politică în Venezuela - n.r.), încercând să-i ajutăm să înțeleagă ceea ce ar putea face pentru a obține rezultate mai bune în acest colț de lume", ar fi declarat responsabilul CIA, potrivit unui document citat de Moncada în limba spaniolă.

"Cer (...) guvernului mexican și celui columbian să clarifice aceste declarații ale directorului CIA și să adopte sancțiuni politice și diplomatice pe măsura acestei insolențe", a declarat Maduro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4062 secunde