Veneția schimbă condițiile pentru turiști și impune taxe de acces

129
Veneția schimbă condițiile pentru turiști și impune taxe de acces - venetia-1629898050.jpg

Articole de la același autor

Veneția intenționează să impună o taxă de acces pentru turiști. Măsura ar urma să intre în vigoare din vara anului 2022.

Cine va dori să viziteze orașul-lagună va plăti între 3 și 10 euro în funcție de sezon, informează Bloomberg. Rezidenții și rudele acestora, copiii sub șase ani și persoanele cazate în hoteluri vor fi scutiți de la plata acestei taxe.

Potrivit proiectului primăriei din Veneția, turiștii ar urma să fie obligați să își programeze vizita, pentru a evita supraaglomerarea.

Restricțiile au fost votate săptămâna trecută. Primele discuții în legătură cu ele au avut loc încă din 2019, dar adoptarea lor a fost amânată în mod repetat din mai multe motive, printre care și cel legat de pandemie. De altfel, anul trecut, turismul din Veneția s-a prăbușit.

Veneția se confruntă de câțiva ani cu problema aglomerației cauzate de numărul uriaș de turiști, context în care au apărut discuțiile privind măsuri pentru cei care vor să o viziteze. În 2017, mii de rezidenți au protestat față de impactul pe care îl are turismul asupra Veneției.

De la 1 august, navele de croazieră mari, acuzate că au pus în pericol centrul istoric, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, au fost interzise.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3364 secunde