Maxima zilei: "Dragostea e ca o doctorie, dacă e prea multă te omoară".

Vasectomia - metoda contraceptivă a intelectualilor

4827
4
Vasectomia este un procedeu de sterilizare la bărbați foarte eficient. Medicul specialist urolog taie cele două vase deferente care transportă sperma în așa fel încât spermatozoizii să nu mai părăsească organismul. Intervenția nu prezintă niciun risc, durează zece minute și este gratuită. Recuperarea post-operatorie durează câteva zile.

Vasectomia este un procedeu sigur și eficient care se face la bărbați pentru a preîntâmpina o sarcină nedorită partenerei. "Vasectomia este un procedeu anticoncepțional la bărbați în cadrul unui cuplu. După ce au făcut doi-trei copii și nu-și mai doresc alții, în Occident bărbații își fac vasectomie", ne-a explicat dr. Sezghin Osman, medic primar urolog.

Recuperarea durează una-două zile
În România bărbații nu apelează vasectomie, lăsând pe seama femeilor metodele de contracepție. Medicul specialist ne-a povestit că procedeul este practicat mai cu seamă de catolici, în vest. "Vasectomia este o operație mică, cu anestezie locală, prin care se ligaturează canalul deferent bilateral și nu prezintă niciun risc", a declarat Sezghin Osman.
Canalul se poate lega reversibil sau ireversibil, astfel că bărbatul care apelează la procedură poate reveni la starea inițială fără riscuri. "Canalul deferent este un tub lung, de 25 de centimetri, care leagă testiculul de uretră. Prin acest canal circulă spermiile", ne spune medicul urolog.
Procedeul în sine durează maxim zece minute. Recupe-rarea este ușoară, durează o zi sau două, bărbații putându-și relua activitatea sexuală după câteva zile. "Imediat după operație se face test de spermogramă pentru a demonstra pacientului că operația este eficientă și că sperma lor nu mai conține spermatozoizi", ne spune medicul. În felul acesta ovulul nu mai este fertilizat, sarcinile nedorite fiind evitate ușor.
Sezghin Osman ne-a povestit că, în urmă cu câțiva ani, a făcut câteva vasectomii, însă numărul celor care apelează la procedeu este foarte mic față de Occident.
Potrivit specialistului, cei care își fac vasectomie în România sunt intelectualii. Mulți fie nu știu că procedeul este simplu și nu prezintă riscuri, fie li se pare rușinos și lasă pe seama femeilor metodele de contracepție. "Mass-media nu face reclamă procedeului, ci promovează toate celelalte metode pentru femei: pilule, sterilet, legarea trompelor, diafragmă, prezervativ", ne spune urologul.
Bărbații mai trebuie să știe că procedeul este gratuit.

Comentează știrea

Mihai
14 decembrie 2011
de acord cu ceea ce spune specialistul

Am recurs si eu la aceasta metoda contraceptiva(am 4 copii) si am zis (asa cum am si citit mai sus) sa nu las totul pe seama ei. Intradevar este foarte usor, dupa 4 zile am avut si contact si totul este ok, dar am o intrebare: dupa cat timp sperma este sterila?

Mugur
27 noiembrie 2012
vasectomia

Am recurs si eu la aceasta metoda si este adevarat ce se spune aici, doar intelectualii recurg la aceasta metoda. Sterilitatea intervine dupa 20 de ejaculari, dar trebuie facuta o spermograma corecta, cu respectarea conditiilor de pastrare.

eniko
19 iunie 2013
inversare vasectomie

As dori sa intreb unde se poate reversa vasectomia in romania, este undeva o clinica sau spital? Sotul meu are nevoie de operatie. multumesc frumos Eniko

manu
25 decembrie 2014
vasectomie

vreau si eu sa fac operatia de vasectomie, unde ai facuto si cat costa?

Răspuns la: de acord cu ceea ce spune specialistul
Adăugat de : Mihai, 14 decembrie 2011
Am recurs si eu la aceasta metoda contraceptiva(am 4 copii) si am zis (asa cum am si citit mai sus) sa nu las totul pe seama ei. Intradevar este...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6787 secunde