Varianta mult mai contagioasă a virusului stârneşte fiori în toată lumea

588
Varianta mult mai contagioasă a virusului stârneşte fiori în toată lumea - covid2-1611647523.jpg

Articole recomandate

Compania Moderna susţine că vaccinul său anti-Covid neutralizează și noile tulpini de coronavirus, descoperite în Marea Britanie şi în Africa de Sud.


Varianta mult mai contagioasă a virusului stârneşte deja fiori în toată lumea. Autoritățile din Germania, Franța, Israel și Statele Unite s-au declarat îngrijorate și caută soluții de urgență.


Franța se pregăteşte pentru o nouă carantină generală - a treia de la începutul pandemiei -, iar Israelul a interzis din nou transportul de pasageri internațional, pentru o săptămână.


În Marea Britanie, persoanele infectate cu noua tulpină au umplut spitalele. Pacienți din ce în ce mai tineri ajung la terapie intensivă, cu forme grave ale bolii.


Varianta virusului SARS-COV-2, detectată inițial în Regatul Unit, este tot mai întâlnită în regiunea Madrid - care cuprinde și localitățile limitrofe capitalei Spaniei. În această zonă, unde trăiesc numeroși români, autorităţile au implementat noi măsuri: fără vizite la domiciliu, circulaţia de noapte este restricţionată, iar pe stradă nu au voie grupuri mai mari de 4 persoane. Populația este supravegheată inclusiv cu drone.


Mutaţia britanică a coronavirusului a dat alarma şi în Bulgaria. Vecinii de peste Dunăre îi testează, mai nou, pe toţi cei care intră în ţară.


Cehia este considerată în acest moment de Germania ”ţară cu risc sporit”. Drept urmare, cei care vin de acolo trebuie să prezinte un test Covid negativ. Luni, la graniţa dintre landul Bavaria şi Cehia s-au format cozi kilometrice. Testul PCR nu poate fi mai vechi de 48 de ore. Așa că navetiştii trebuie să prezinte o dovadă la fiecare două zile.


Primejdia noii tulpini de coronavirus le dă insomnii şi responsabililor americani. Mai ales că ar putea ajunge dominată şi peste Ocean, în martie.


Peste 25 de milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2. O nouă analiza arata ca până la 1 mai și-ar mai putea pierde viaţa 140.000 de americani, pe lângă cei 430.000 deja ucişi de COVID până acum.


Sursa: StirilePROTV




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5785 secunde