Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 95% împotriva COVID-19

378
Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 95% împotriva COVID-19 - httpss3apnortheast1amazonawscomp-1605711238.jpg

Articole recomandate

Compania americană Pfizer Inc. a anunţat miercuri că rezultatele finale ale testelor clinice de fază a treia pentru vaccinul său împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, relevă o eficacitate de 95%, iar în zilele următoare va înainta autorităţilor americane de reglementare în sectorul sanitar o cerere pentru autorizarea acestui vaccin în regim de urgenţă, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citat de Agerpres.


Rezultatele analizei finale a datelor privind eficacitatea vin la o săptămână după ce Pfizer-BioNTech anunţaseră o eficacitate a vaccinului de circa 90%. Conform ultimei evaluări a datelor studiului clinic din faza a treia, la care au participat peste 43.000 de voluntari, au fost identificate 170 de cazuri de COVID-19, dintre care 162 în grupul placebo şi 8 în grupul celor cărora li s-a administrat vaccinul.


''Eficacitatea a fost constantă în funcţie de vârstă, gen, rasă şi etnie'', afirmă Pfizer într-un comunicat, în care subliniază că ''eficacitatea observată la adulţii în vârstă de peste 65 de ani a fost de peste 94%''.


Compania farmaceutică mai notează că vaccinul a fost bine tolerat, singurele efecte secundare mai importante acuzate fiind oboseala, în 3,8% din cazuri, şi durerile de cap, în 2% din cazuri. Cele două companii speră să producă până la sfârşitul acestui an circa 50 de milioane de doze de vaccin şi circa 1,3 miliarde de doze până la sfârşitul anului viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5699 secunde