Vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență de 85% împotriva cazurilor grave de COVID. Când ajunge în România

592
Vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență de 85% împotriva cazurilor grave de COVID. Când ajunge în România - coronavirusvaccinephotosiampukka-1614188120.jpg

Articole recomandate

Administrația Americană pentru siguranța Alimentelor și Medicamentelor (FDA) a emis, miercuri, documente care arată că vaccinul Johnson & Johnson împotriva Covid-19 este în general sigur și foarte eficient împotriva celor mai severe forme ale bolii, potrivit NBC News, citat de Digi24.


Evaluarea favorabilă emisă de FDA asupra serului Johnson & Johnson atinge standardele pentru a primi un aviz de urgență din partea autorităților americane. Compania a raportat rezultatele testelor clinice din faza a treia la sfârșitul lunii ianuarie, date care arată că în SUA vaccinul are o eficiență de 72% în prevenirea cazurilor cu forme moderate de Covid-19 până la severe – în esență prevenind spitalizarea și decesul celor care se infectează cu coronavirus. Când compania a analizat efectul serului asupra prevenirii formelor grave ale bolii, a găsit că este 85% eficient.


Însă, la nivel global, eficiența vaccinului împotriva cazurilor moderate până la cele severe a fost mai scăzută: 66%. Aceasta se datorează unei scăderi a eficienței împotriva variantei care se găsește în Africa de Sud. În acest stat, eficiența vaccinului a scăzut până la 57%. Efectele secundare erau în general limitate la dureri locale ale brațului, dureri de cap și oboseală. Nu a fost raportat niciun deces între participanții care au primit vaccinul, și niciun caz care a necesitat internare la spital după 28 de zile. Vaccinul Johnson & Johnson, făcut în parteneriat cu compania Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură doză. Acesta necesită doar un nivel obișnuit de refrigerare.


România ar putea avea la dispoziție un al patrulea vaccin, din aprilie, cel produs de compania Johnson & Johnson, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță, la Matinalii Digi FM. Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4958 secunde