Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie în Ungaria pentru cadrele medicale

249
Guvernul Ungariei introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters.

„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical... am extins această regulă pentru coronavirus”, a mai spus Orban pentru postul de radio „Kossuth”.

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria va fi şi ea afectată. El a subliniat că Ungaria, cu 55% din populaţie vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă. Ungaria va începe vaccinarea cu a treia doză de la 1 august. Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2693 secunde