Ursula von der Leyen şi-a descărcat certificatul digital Covid şi a plecat într-un turneu european

207
Ursula von der Leyen şi-a descărcat certificatul digital Covid şi a plecat într-un turneu european - ursula-1623931739.jpg

Articole de la același autor

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află într-un turneu european de promovare a planului de redresare Next Generation EU, spunând că și-a descărcat certificatul digital care atestă imunitatea la Covid. Jumătate dintre țările membre din blocul comunitar sunt înscrise în programul certificatelor și speră ca certificatul ei să poată fi verificat în toate statele pe care le vizitează. „Este aplicabil de la 1 iulie, dar dacă vreți, ca stat membru puteți să vă înscrieți mai devreme, voluntar. Toată lumea care este vaccinată pe deplin sau testată negativ sau care s-a recuperat de pe urma Covid poate obține unul, iar acum avem 15 state membre care deja s-au înscris și de la 1 iulie toate cele 27 de state membre trebuie să aplice aceste certificate digitale UE pentru Covid”, a declarat Ursula von der Leyen.

Al doilea stat în care președintele Comisiei a putut intra cu ajutorul certificatului digital Covid este Spania, după Portugalia. Cele 15 state membre care emit și verifică deja certificatul de călătorie sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia și Spania.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Iunie 2021
Stire din Economie : Destinația fondurilor UE în 2022
Pagina a fost generata in 2.2423 secunde