Ursula Von der Leyen, la conducerea Comisiei Europene

194
Ursula Von der Leyen, la conducerea Comisiei Europene - ursula-1562189803.jpg

Articole recomandate

Apropiată a cancelarului german Angela Merkel, Ursula von der Leyen, aleasă, marți, pentru a prelua președinția Comisiei Europene, sosește la Bruxelles cu un bilanț controversat la Ministerul Apărării, dar puternică printr-o imagine a unei europene convingătoare și poliglote, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Susținută de președintele francez Emmanuel Macron, cu care a arătat o bună înțelegere la Salonul internațional aeronautic din Bourget, în luna iunie, această francofilă este apreciată de Paris, în principal datorită unei bune cooperări pe probleme de apărare franco-germană. 
În fruntea armatei germane de aproape șase ani, Ursula von der Leyen (60 de ani) a fost cândva considerată ca succesorul desemnat al cancelarului care a numit-o ministru în fiecare din cele patru guverne ale sale (2005-2019). 
O serie de scandaluri, cu toate acestea, au afectat armata germană și ministerul său de atunci: materiale depășite, investiții insuficiente, experți plătiți în plus, o creștere a extremei drepte... Deci verdictul germanilor este greu: potrivit unui sondaj recent al cotidianului Bild, ea este considerată drept unul dintre cele doi miniștri cel mai puțin competenți din guvern. 
În pofida acestei imagini afectate, Ursula von der Leyen merge la Bruxelles, orașul în care s-a născut și a trăit până în adolescență, cu un avantaj important: încrederea Parisului și a Berlinului, într-un moment în care Macron și Merkel păreau că nu sunt de acord cu nimic. 


XXX 
Cancelarul german Angela Merkel a declarat, marți, că a trebuit să se abțină în cursul votului liderilor europeni la Bruxelles pentru desemnarea compatrioatei sale Ursula von der Leyen la conducerea Comisiei Europene, relatează AFP. 
În cursul votului celor 28 de membri ai UE, actuala ministră a apărării a fost numită "în unanimitate, cu o singură abținere din partea mea", a declarat Merkel în cursul unei conferințe de presă, la încheierea summitului. 
Cancelarul a declarat că a trebuit să se abțină "din cauza unor reguli electorale germane". Ea a salutat meritele, în opinia ei, ale numirii doamnei von der Leyen. "Este prima femeie la conducerea Comisiei Europene și prima dată după 52 de ani când Germania deține președinția Comisiei", a spus Angela Merkel. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3487 secunde