Ursula von der Leyen i-a cerut lui Boris Johnson să propună un comisar european

185
Ursula von der Leyen i-a cerut lui Boris Johnson să propună un comisar european - ursula-1573160746.jpg

Articole recomandate

Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a trimis premierului britanic Boris Johnson o scrisoare în care îi solicită să prezinte un candidat la postul de comisar european, a anunțat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a viitorului executiv comunitar, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Președinta aleasă tocmai a trimis o scrisoare prim-ministrului britanic Boris Johnson. Ea îl invită pe domnul Johnson să propună nume - unul sau mai multe - de candidat britanic și încurajează a se propune candidați femei, având în vedere obiectivul de a avea o Comisie în care să se atingă paritatea de gen", a declarat Dana Spinanț în conferința de presă cotidiană a executivului UE. 


"Ursula von der Leyen îl invită pe domnul Johnson să ofere un răspuns rapid", a adăugat purtătoarea de cuvânt citată. 
Regatul Unit urma să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie, înainte de preluarea mandatului de noua Comisie Europeană, însă data Brexitului a fost amânată până la 31 ianuarie 2020. 


Această desemnare a fost una dintre condițiile cerute în ultima decizie de amânare a Brexitului luată de Cei 27. 
Intrarea în funcție a Comisiei Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost la rândul său amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputați a candidaților francez, ungar și român la funcția de comisar european. 
Ulterior, Franța a prezentat candidatura fostului ministru al Economiei Thierry Breton, Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă UE, Oliver Varhelyi, iar Adina Vălean este propunerea din partea României. 


XXX 
Prim-ministrul britanic Boris Johnson l-a comparat pe liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, cu dictatorul sovietic Iosif Stalin, într-un articol de opinie cu ocazia lansării campaniei sale pentru alegerile legislative, publicat, miercuri, în Daily Telegraph. 


În prima zi a campaniei oficiale pentru scrutinul de pe 12 decembrie, Johnson l-a acuzat pe Jeremy Corbyn că detestă "atât de visceral profitul, încât va distruge chiar bazele prosperității țării noastre". 


"Ei pretind că această ură este îndreptată doar spre anumiți miliardari - și arată cu degetul cu o plăcere revanșardă nemaivăzută de când Stalin i-a persecutat pe culaci", a mai scris Johnson, făcând referire la țăranii înstăriți decimați sub regimul stalinist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5502 secunde