Ursula von der Leyen, apărătoarea statului de drept în ochii lui Donald Tusk

175
Ursula von der Leyen, apărătoarea statului de drept în ochii lui Donald Tusk - ursulavonderleyenaparatoarea-1562363954.jpg

Articole recomandate

Ursula von der Leyen este dedicată susținerii regulilor UE privind independența justiției și libertatea presei, a indicat președintele Consiliului European, Donald Tusk, după o discuție avută joi cu viitoarea președintă a Comisiei Europene, dacă ea va fi validată și de Parlamentul European, informează agenția Reuters.


"Minunat să mă întâlnesc cu Von der Leyen, o candidată excelentă pentru președinția Comisiei, o prietenă a Europei centrale și de est, dedicată statului de drept și cu o viziune pentru a menține UE unită'', a scris pe Twitter polonezul Donald Tusk.
Țara acestuia din urmă, condusă de conservatorii care îi sunt adversari politici - și alte state central și est-europene au blocat candidatura olandezului Frans Timmermans pentru președinția Comisiei Europene, considerându-l prea sever în chestiunea statului de drept. Timmermans a avut un rol semnificativ în activarea articolului 7 din tratatul UE împotriva Poloniei și Ungariei.
Ursula von der Leyen a declarat, zilele trecute, că are nevoie de două săptămâni pentru a-și prezenta "viziunea" privind UE. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8199 secunde