Urme de cesiu radioactiv în ciupercile importate din Rusia și Belarus!

421
Urme de cesiu radioactiv în ciupercile importate din Rusia și Belarus! - ciu-1512112045.jpg

Articole recomandate

Franța a descoperit urme de cesiu radioactiv în ciupercile importate din Rusia și Belarus. Anunțul a venit de la șeful autorității franceze de reglementare nucleară care adaugă că este vorba despre ciuperci din specia gălbior.



Potrivit presei, un astfel de transport a fost oprit la graniță și va fi distrus, chiar dacă nu este clar dacă sau în ce măsură aceste ciuperci contaminate sunt dăunătoare sănătății.

Pe rafturile magazinelor ar putea însă să se regăsească gălbiori deja contaminați, proveniți de la un transport care a ajuns în Hexagon, săptămâna trecută.

La sfârșitul lunii noiembrie, Serviciul Meteorologic din Rusia a confirmat că, la finele lunii septembrie, în mai multe regiuni aflate în apropierea fabricii unde se produc pentru arme nucleare din Celabinsk, au fost detectate niveluri foarte mari de particule radioactive în atmosferă.

Valorile erau și de aproape o mie de ori mai mari decât cele normale. Moscova a recunoscut însă acest lucru abia după ce Franța a avertizat luna trecută despre aparitia unui nor radioactiv în Europa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5925 secunde