€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Următoarele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului, în 2019

Ştire online publicată Luni, 02 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Următoarele alegeri pentru funcția de primar al municipiului Chișinău vor avea loc odată cu scrutinul local general din iunie 2019, potrivit unei hotărâri a Comisiei Electorale Centrale (CEC) aprobate în urma deciziilor justiției care a invalidat recentele alegeri locale anticipate, relatează Radio Chișinău. 


Comisia Electorală Centrală a constatat nulitatea recentelor alegeri locale anticipate din 20 mai și 3 iunie, bazându-se pe hotărârile instanțelor de judecată. În aceeași decizie, CEC a hotărât încheierea procedurilor electorale în Chișinău. Aceasta înseamnă că votarea repetată nu va avea loc, potrivit unui proiect propus de președinta instituției. 


„În condițiile în care a rămas mai puțin de un an până la alegerile locale generale, noi alegeri municipale nu mai pot fi organizate, conform Codului electoral”, a explicat președinta CEC, Alina Russu. 


Împotriva acestei decizii s-au pronunțat membrii CEC Sergiu Gurduza și Vladimir Șarban. Sergiu Gurduza a propus un alt proiect care prevedea repetarea turului doi de scrutin, care însă nu a fost susținut de majoritatea membrilor Comisiei. De asemenea, cei doi membri ai CEC au propus amânarea luării unei decizii, iar instituția să se adreseze pentru explicații justiției. Vladimir Șarban a motivat aceasta prin faptul că justiția a invalidat ambele tururi de scrutin, deși a constatat încălcări doar în turul doi. 


Însă nici această propunere nu a fost acceptată. În consecință, cinci din cei șapte membri ai CEC prezenți la ședință au votat inițiativa de încheiere a procedurilor electorale. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7175 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3913 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8733 secunde