Următoarele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului, în 2019

216
Următoarele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului, în 2019 - urmatoarele-1530444863.jpg

Articole recomandate

Următoarele alegeri pentru funcția de primar al municipiului Chișinău vor avea loc odată cu scrutinul local general din iunie 2019, potrivit unei hotărâri a Comisiei Electorale Centrale (CEC) aprobate în urma deciziilor justiției care a invalidat recentele alegeri locale anticipate, relatează Radio Chișinău. 


Comisia Electorală Centrală a constatat nulitatea recentelor alegeri locale anticipate din 20 mai și 3 iunie, bazându-se pe hotărârile instanțelor de judecată. În aceeași decizie, CEC a hotărât încheierea procedurilor electorale în Chișinău. Aceasta înseamnă că votarea repetată nu va avea loc, potrivit unui proiect propus de președinta instituției. 


"În condițiile în care a rămas mai puțin de un an până la alegerile locale generale, noi alegeri municipale nu mai pot fi organizate, conform Codului electoral", a explicat președinta CEC, Alina Russu. 


Împotriva acestei decizii s-au pronunțat membrii CEC Sergiu Gurduza și Vladimir Șarban. Sergiu Gurduza a propus un alt proiect care prevedea repetarea turului doi de scrutin, care însă nu a fost susținut de majoritatea membrilor Comisiei. De asemenea, cei doi membri ai CEC au propus amânarea luării unei decizii, iar instituția să se adreseze pentru explicații justiției. Vladimir Șarban a motivat aceasta prin faptul că justiția a invalidat ambele tururi de scrutin, deși a constatat încălcări doar în turul doi. 


Însă nici această propunere nu a fost acceptată. În consecință, cinci din cei șapte membri ai CEC prezenți la ședință au votat inițiativa de încheiere a procedurilor electorale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4982 secunde