Urmașii victimelor nazismului pot primi rapid cetățenie germană

212
Urmașii victimelor nazismului pot primi rapid cetățenie germană - urmasii-1567204804.jpg

Articole recomandate

Descendenții celor persecutați de naziști vor putea solicita cetățenia germană conform unei proceduri rapide, a anunțat, joi, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, citat de DPA. 


Germania trebuie să își asume răspunderea pentru propria istorie, a spus ministrul, adăugând că "asta este în special valabil pentru cei ai căror părinți sau bunici au fost obligați să fugă peste hotare". 


Ministrul de Interne poate semna un decret în acest sens fără permisiunea parlamentului. Reglementarea a intrat în vigoare vineri.


Numărul de cereri ale urmașilor victimelor nazismului a crescut semnificativ în ultimii ani, în special datorită perspectivei Brexit-ului. În 2015, au fost depuse 43 de astfel de cereri, iar anul trecut, 1506. 


Solicitanții domiciliați în străinătate pot depune cererile la ambasadele Germaniei din țările respective. Nu se percepe nicio taxă, însă trebuie dovedită descendența. Sunt luate în considerare victimele din perioada 1933-1945 sau apartenența la un grup persecutat de naziști. Cei care doresc cetățenia trebuie să cunoască limba germană. Cei care au suferit condamnări penale au șanse mai mici de a primi cetățenia, iar cererile celor considerați teroriști vor fi respinse. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.556 secunde