Video UPDATE. DUBLĂ EXPLOZIE ȘI LA METROUL DIN Bruxelles. 34 de MORȚI ȘI PESTE 100 DE RĂNIȚI / GALERIE FOTO ȘI VIDEO

2370
1

Articole recomandate

UPDATE: Un pistol automat Kalashnikov a fost descoperit lângă trupul unui atacator de pe aeroportul din Bruxelles, dar și o centură cu exploziv nedetonată, informează postului de televiziune VRT.



UPDATE:
Campusul Universității din Bruxelles (VUB) este în alertă, după o amenințare cu bombă, a scris, pe Twitter, un student citat de Reuters, conform News.ro. "Consiliul de securitate le cere ferm tuturor celor aflați în campusul Etterbeek să intre imediat înăuntru și să rămână acolo", a anunțat VUB pe Twitter.



UPDATE:
Atentatele de la Bruxelles: Una din explozii ar fi fost cauzată de o bombă ascunsă într-un bagaj

UPDATE: FBI colaborează cu serviciile de securitate belgiene, dar și cu agențiile americane de resort, ca urmare a atentatelor de marți dimineața de la Bruxelles, potrivit Reuters, citat de News.ro.

De asemenea, secretarul american al apărării, Ash Carter, și generalul Joseph Dunford, comandantul Statului Major Interarme, au fost informați despre atac, au precizat autoritățile. Ambii urmează să fie audiați marți de o comisie a Congresului, în legătură cu bugetul Pentagonului. Procurorul general Loretta Lynch a fost informat de asemenea, a declarat un oficial din Departamentul de Justiție.



UPDATE:
34 de persoane au murit în atentatele din Bruxelles, potrivit televiziunii VRT.

UPDATE: Gară din Amsterdam, evacuată de poliție



UPDATE:
Atentatele de la Bruxelles: Circulația trenurilor Thalys, întreruptă



UPDATE:
Forțele de ordine din Belgia desfășoară raiduri și percheziționează locuințe din jurul Bruxelles-ului, a anunțat, marți, RTBF.


UPDATE: Teroare la Bruxelles. Hackerii de la Anonymous avertizează că teoriștii ISIS au plănuit atacuri în mai multe orașe din lume


UPDATE: Autoritățile au sporit securitatea la închisoarea în care se află principalul suspect al atentatelor care au avut loc în noiembrie, în Paris, Salah Abdeslam, prins de poliție la finalul săptămânii trecute.



UPDATE: 28 de oameni au murit în urma atentatelor din Bruxelles, a transmis, marți, premierul belgian Charles Michel, în cadrul unei conferințe de presă.

Poliția federală din Bruxelles caută suspecți, la operațiune participă mai multe autorități. Procurorul federal al Belgiei a precizat că atacul de la aeroport a fost unul sinucigaș, explozia a fost provocată de un kamikaze. La jumătate de oră, o altă explozie a avut loc la o stație de metrou, au transmis autoritățile belgiene într-un comunicat de presă.


UPDATE: Toate clădirile UE au fost închise.


UPDATE: Comisia Europeană le cere angajaților să rămână acasă.


UPDATE: Universitatea din Bruxelles este evacuată în aceste momente.


UPDATE: Toate gurile de metrou din Bruxelles au fost închise.


UPDATE: Mai multe informații neconfirmate plasau bilanțul provizoriu la 20 morți. Pe rețelele de socializare au putut fi văzute imagini cu persoane rănite și cu mulțimea disperată alergând din clădire.


UPDATE: O explozie s-a produs, în urmă cu puțin timp, și la metroul Bruxelles.


UPDATE: Principalul aeroport din Bruxelles, Zaventem, a fost zguduit marți dimineață de două explozii puternice. Un fum negru putea fi văzut deasupra clădirilor aeroportului la puțin timp după ce martorii au auzit deflagrațiile.


"Am auzit două explozii foarte puternice. Am simțit cum clădirea s-a mișcat. M-am îndreptat spre locul de unde s-au auzit exploziile și de acolo veneau oameni confuzi și șocați", a relatat un reporter Sky News, potrivit Realitatea.net.



Capitala Belgiei a fost tulburată în ultimele luni de operațiunile antiteroriste care au vizat celulele jihadiste ce își găsiseră adăspot la Bruxelles.

Ultima operațiune de acest gen a avut loc sâmbătă. Teroristul considerat a fi ultimul în viață din grupul de autori ai atacurilor multiple din Paris soldate cu 130 de morți, de acum patru luni, Salah Abdeslam, a fost arestat după ce a fost rănit.


Două deflagrații au fost auzite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Aeroportul este evacuat în acest moment.




Comentează știrea

RRR
22 martie 2016
Bravo Merkel

Pe cand si la Berlin...?!?

Pagina a fost generata in 0.4331 secunde