UPDATE | CUTREMUR DEVASTATOR ÎN TURCIA ȘI GRECIA! MAI MULȚI MORȚI ȘI RĂNIȚI, CLĂDIRI PRĂBUȘITE. Sunt așteptate replici

1611
UPDATE | CUTREMUR DEVASTATOR ÎN TURCIA ȘI GRECIA! MAI MULȚI MORȚI ȘI RĂNIȚI, CLĂDIRI PRĂBUȘITE. Sunt așteptate replici - h536611191024x683-1500618542.jpg

Articole recomandate

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a zguduit, în această dimineață, mai multe orașe turistice din zona Mării Egee, fiind resimțit în Grecia și Turcia. Cel puțin 200 de persoane au fost rănite, iar două au murit, relatează Reuters. Seismul s-a produs la o adâncime de zece kilometri, iar cele mai mari pagube s-au înregistrat pe insula elenă Kos și în stațiunea turcă Bodrum.

UPDATE: 9.15: Cei doi turiști străini care și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,7 pe insula elenă Kos sunt din Turcia și Suedia, au anunțat oficialii greci.




Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean i-a sfătuit pe oamenii aflați în zonele afectate să nu intre în clădirile avariate, căci sunt așteptate mai multe replici. Astfel, clădirile ar putea să se prăbușcă. Oamenii au fost sfătuiți să nu meargă nici către plaje, unde au fost așteptate valuri puternice. Mulți dintre turiști și-au petrecut noaptea în străzi, în urma seismului.




Seismul s-a produs la zece kilometri sud de stațiunea Bodrum și la 16 kilometri nord-est de Kos, la o adâncime de doar zece kilometri. Primarul din Kos a declarat că s-au înregistrat două decese și mai mulți răniți.




Totodată, în urma seismului, numeroase clădiri s-au prăbușit, iar imaginile de pe insula Kos arată că valurile provocate de seism au adus mai multe crengi de copaci și noroi. De asemenea, în cartierul Gumbet, din Bodrum, mai multe magazine au fost avariate de tsunamiul de mici dimensiuni.




Pe insula elenă Kos, unde numeroși turiști și-au petrecut noaptea pe străzi, de frică să revină în hoteluri. Lauren Duffy, o studentă britanică în vârstă de 20 de ani, a fost evacuată împreună cu mama și sora ei de la hotelul Atlantis, unde numeroase geamuri s-au spart din cauza cutremurului.




Potrivit autorităților turce, cutremurul a fost urmat de peste 20 de replici, iar acestea ar putea continua. În Turcia nu s-au înregistrat decese, dar câteva persoane au suferit răni ușoare din cauza panicii, scrie libertatea.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Iunie 2017
Stire din Social : De astăzi, cu trenul în Grecia
Pagina a fost generata in 0.3992 secunde